L’advocat Jordi Codina reivindica la necessitat d’una nova cultura de l’aigua en els municipis en una jornada a Canyelles

El soci fundador del despatx Codina Advocats ha parlat sobre Dret d’Aigües i Medi Ambient a la jornada organitzada per l’Ajuntament de Canyelles a l’Espai Romanguer

Jordi Codina, el soci fundador del despatx d’advocats especialitzat en dret d’aigües i medi ambient Codina Advocats, ha participat aquest divendres a la jornada ‘L’aigua en el món municipal’, celebrada a l’Espai Romanguer de Canyelles, on ha reivindicat la competència dels ajuntaments en matèria de l’abastament urbà així com la necessitat d’una inversió pública més gran en estructures hidràuliques i altres.

En concret, Jordi Codina ha compartit la seva expertesa en el camp del Dret d’Aigües i Medi Ambient durant la taula rodona ‘Quina nova cultura de l’aigua necessitem els municipis?’, en la qual ha protagonitzat un debat juntament amb el vicepresident de l’Associació d’Amics de l’Aigua, Lorenzo Correa i el director general d’Aigües de Catalunya, membre de la Junta de l’Associació d’Abastaments de Catalunya i exsecretari general de l’Associació Catalana de Municipis, Marc Pifarré.

En la seva intervenció, Codina ha destacat la importància d’adoptar noves pràctiques i polítiques en relació amb la gestió de l’aigua en els municipis. El soci fundador del despatx Codina Advocats s’ha mostrat molt crític amb la gestió que es fa de l’aigua des dels ens municipals i supramunicipals i ha detallat la necessitat d’auditar tots i cadascun d’aquests ens per conèixer la seva situació particular i, a partir d’aquí, prendre les mesures adequades, com és el cas de la revisió de les xarxes, els reglaments i les concessions, entre altres.

El programa de la jornada dedicada a l’aigua al món municipal

La jornada, que ha estat inaugurada per l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, i la presidenta del Consell Comarcal del Garraf, Mònica Gallardo, també ha comptat amb altres destacats ponents com Ignasi Servià, expert en gestió de l’aigua, i David Vila, director de l’Ens d’Abastament d’Aigua Ter-Llobregat, que han ofert dues ponències, i Eduard Rivas, president de la Federació de Municipis de Catalunya, qui ha clausurat la jornada.

Feu un comentari