Codina Advocats participa a la Jornada de Medi Ambient de l’AIPN

La AIPN, Associació Industrial per a la Producció Neta, ha organitzat una nova edició de les jornada de Medi Ambient. I ho ha fet plantejant sobre la taula alguns dels reptes ambientals que les empreses tenen per davant: logística sostenible, gestió de residus, o el mercat de comerç del dret d’emissions. A la jornada, celebrada al Prat de Llobregat aquest dimarts 26 de novembre, han assistit una trentena d’empreses interessades en aquest àmbit.

La inauguració de la jornada ha anat a càrrec de Marta Subirà, Secretària de Medi Ambient del Govern de la Generalitat de Catalunya. Subirà ha repassat les dades actuals sobre emissions de canvi climàtic, i ha remarcat que “Tots els esforços que s’han fet per revertir la situació, no estan sent efectius. Urgeix a canviar la composició de l’energia, i arribar a ser neutres en carboni al 2050” Per aquest motiu, Subirà ha convidat al sector socio-econòmic a participar a una assemblea catalana de canvi climàtic el proper 17 de gener. 

La jornada ha seguit abordant els temes de logística i mobilitat. Pere Padrosa, Director General de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya ha plantejat els reptes de la transició energètica en el sector logístic i també la millora en els processos de la darrera milla en l’àmbit de logística.  Paral·lelament, ha d’anar acompanyat de la integració de processos en plataformes tecnològiques i digitalitzar-los, amb el suport de l’administració. Canvis del 80% dels treballadors de logística

Residus: Procediments i el tractament dels subproductes

Oriol Roselló, director de l’Àrea de Control i Sòls contaminants de l’Agència de Residus de Catalunya, ha repassat alguns dels impactes a les empreses que suposen aquestes modificacions del Decret 93/99 de 6 d’abril, sobre procediments de gestió de residus.

Sobre els subproductes i la fi de condició de residus, Maria Vidal, cap del Departament de Foment de la Valorització de l’Agència de Residus de Catalunya, ha explicat alguns conceptes com la simbiosi industrial o la bossa de subproductes en polígons. A més a més, ha aclarit alguns conceptes als assistents sobre la definició estricta de subproductes. 

Nou període del règim del mercat de comerç de dret d’emissions

La Jornada de Medi Ambient de l’AIPN ha finalitzat amb la ponència sobre la “Llei de canvi climàtic i nou període del règim de mercat de comerç de dret d’emissions” a càrrec de Salvador Samitier, cap de l’Oficina de Canvi Climàtic de la Generalitat de Catalunya. El mercat del comerç de dret d’emissions continua generant molts dubtes entre les empreses sobre la seva aplicació i els diferents canvis que va patint aquest règim de mercat.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Sobre AIPN

L’Associació Industrial per a la Producció Neta de la Vall Baixa i del Delta del Llobregat es va constituir el 2001 i aplega empreses com Ciments Molins, BASF, Suez, FCC o Siemens. Els reptes de l’AIPN són els de promoure l’ús de les millors tecnologies disponibles econòmicament viables amb l’ànim d’assolir una producció i consum sostenible.

Feu un comentari