Codina Advocats premia l’excel·lència en investigació ambiental de l’estudiantat de batxillerat català

La I Beca Codina Advocats guardona el treball d’Adrià Mayench de l’Institut Salvador Dalí del Prat, atorga un segon premi seu centre, i distingeix amb l’accèssit a Clàudia Bonvehí, de l’Institut Francesc Ribalta de Solsona

Codina Advocats, el despatx d’advocats especialitzat en dret d’aigües i medi ambient i amb seu al Prat de Llobregat, ha celebrat aquest divendres l’acte d’entrega de la I Beca Codina Advocats, uns guardons que reconeixen l’excel·lència en investigació en dret ambiental de l’estudiantat de batxillerat de tot Catalunya. L’acte ha servit per guardonar l’estudiant Adrià Mayench, de l’Institut Salvador Dalí del Prat, així com el seu centre, i per fer entrega de l’accèssit a l’estudiant Clàudia Bonvehí, de l’Institut Francesc Ribalta de Solsona.

L’acte s’ha celebrat a l’Hotel Sallés Ciutat del Prat, i ha comptat amb la presència del soci fundador del despatx Codina Advocats i impulsor de la beca, Jordi Codina; el president de l’Associació d’Empresaris del Prat, Jordi Morera; de l’advocat de Codina Advocats, Oriol Codina i una integrant del seu equip de Secretaria, Núria Moyano; del primer tinent d’alcalde de l’Àrea d’Acció Institucional i Projectes Urbans de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Juan Pedro Pérez, i dels regidors Gerard Valverde, portaveu de Junts pel Prat, i Miguel Ángel Ochoa, portaveu del PP, entre altres personalitats del Prat i del Baix Llobregat.

Durant la seva intervenció, el fundador de Codina Advocats, Jordi Codina, ha explicat que “hem impulsat aquesta beca per retornar a la nostra ciutat i al conjunt del país una part del que ella ens ha donat. Com a despatx especialitzat en dret d’aigües i ambiental i sent del Prat, terra d’aigua i fang, hem volgut impulsar la recerca en temes ambientals arreu de Catalunya”.

Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament del Prat de Llobregat, Juan Pedro Pérez, ha destacat que “fomentar l’estudi del medi ambient en profunditat és també situar-lo al focus dels instituts i permet crear un sentit crític i objectiu als més joves sobre la seva importància”. Pérez ha detallat que, com a responsable d’Acció Institucional coordina el desplegament de l’Agenda 2030 a la ciutat, vinculada als Objectius de Desenvolupament Sostenible, per la qual cosa, “qualsevol iniciativa que implica donar difusió i context al que significa l’avenç i la difusió contra el canvi climàtic, per nosaltres és fonamental”.

Els guardons de la I Beca Codina Advocats

L’acte ha servit per lliurar el guardó de la I Beca Codina Advocats a l’alumne Adrià Mayench Caro, estudiant de batxillerat de l’Institut Salvador Dalí del Prat de Llobregat, pel seu treball Evidències del Canvi climàtic al Prat de Llobregat”. Se li ha entregat un xec de 600 euros, així com un diploma que reconeix l’excel·lència del seu treball. Igualment, s’ha atorgat un segon guardó de 400 euros a l’Institut Salvador Dalí, en tant que centre responsable del treball guardonat.

Per la seva banda, l’accèssit del premi se l’ha endut Clàudia Bonvehí Testagorda, estudiant de batxillerat de l’Institut Francesc Ribalta de Solsona, pel seu treball “L’analyse environnementale du processus productif de l’entreprise Knauf”. Bonvehí ha estat guardonada amb un xec de 100 euros i un diploma en reconeixement per la seva tasca investigadora.

La Beca Codina Advocats

La I Beca Codina Advocats té com a objectiu fomentar i impulsar l’esperit d’investigació i creativitat entre els i les estudiants de batxillerat de Catalunya que hagin realitzat treballs de recerca relacionat amb la influència del valor en qualsevol aspecte que tingui relació amb el medi ambient.

Codina Advocats ja ha posat en marxa la segona convocatòria de la Beca Codina Advocats i anima a tot l’estudiantat de batxillerat de Catalunya a presentar-s’hi.

Feu un comentari